9 APRIL 12-17 Bokrelease och vernissage
”Tinis Konstiga sagor”. Av Martina Domonkos och illustrationer av Thyra Weiss.

Kom och möt författaren och illustratören som berättar om sin resa med ”Tinis konstiga sagor”
Utställningen kommer att vara 9/4 -23/5

Thyra och Martina

Tolv sagor om konst-iga sagor?

I den här ovanliga sagosamlingen berättar Martina Domonkos om konstverk som inte går att rama in och hänga på väggen. Vi möter rebelliske John Latham, som äter upp en hel bok bara för att han hatar författaren. Marina Abramovic och hennes stora kärlek. Ulay vandrar mot varandra på den kinesiska muren, bara för att efter tre månader inse att passionen dog på vägen. Joseph Beuys låser frivilligt in sig på ett galleri med en vild prärievarg och Piero Manzoni bajsar i konservburkar för att trotsa sin stränge far.

Här presenteras 20 konceptuella verk som ger idéer och öppnar upp till samtal om livet, kärleken, människan och konsten. Till varje Saha följer information om verk och konstnär. Boken passar att läsas högt för alla, men kanske särskilt för barn mellan 7 och 14 år.

”Martina har  översatt verkliga händelser till sagans form, Thyra har försett oss med platser att leka och leta mening i.

Tillsammans beskriver de konstnärer som nojsar, bråkar med gamla ordningar och trotsar materialismen och fantasilösheten ”

SUZANNE OSTENFörfattare och regissör

” Denna bok är fantastisk! Har inte sett något liknande. Sagorna är välskrivna, allmänmänskliga, tankeväckande, Lärorika och helt unika och gör konceptkonsten rolig, tillgänglig, lekfull och dialogisk. ”

SINZIANA RAVINIFörfattare och skribent